Na čom doma variť

Na čom doma variť

Každá gazdiná alebo aj domáci kutil rozmýšľa čo je najlepšie zakúpiť do vašej kuchyne. Každý produkt má svoje výhody ale aj nevýhody, musíte zohľadniť každé pre aj proti pred tým ako si vyberiete to správne do svojej kuchyne. Je potrebné zohľadniť ako často v domácnosti varíte, či máte deti a rôzne iné aspekty.

plyn

V prvom rade si rozoberieme klasický a zároveň najdlhšie používaný plyn. Hovorí sa, že jedlo varené na ohni spôsobenom horiacim drevom či plynom, chutí najlepšie. No pravdou je, že to je najnebezpečnejší spôsob varenia. Či už máte piecku kde klasicky kúrite drevom alebo máte plynový sporák, musíte byť obzvlášť opatrný. Stále sa musíte uistiť či ste plyn vypli, v prípade, že nie, môže dôjsť k tragédií. Taktiež ak vo vašej obci alebo vašom dome nemáte prístup k plynu a využívate len takzvané plynové bomby, musíte byť ešte viac opatrnejší. Nie jeden dom vybuchol kvôli neprofesionálnej manipulácií s plynom, tak buďte opatrní najviac ako sa len dá.

sporák

Indukčné dosky patria medzi najmodernejšie, najšetrnejšie a zároveň najrýchlejšie. Ich systém spočíva v tom, že akonáhle vezmete hrniec nabok z ohrevnej plochy, automaticky prestane hriať, no ak hrniec vrátite, zapne sa. Dokážu zovrieť vodu v priebehu krátkej chvíle. Ich jediné negatívum je to, že ak si zakúpite indukčnú dosku, musíte si zakúpiť aj príslušné hrnce, nie každý hrniec pasuje na indukčnú dosku. Ak na ňu položíte obyčajný hrniec, indukčná doska sa ani len nezapne.

sklokeramická deska

Elektrická doska je na trhu už dlhšie a jej využitie našlo veľa rodín, ktoré nechcú plyn. Je to spoľahlivý nástroj na varenie, na ktorý pasuje každý hrniec. No je potrebné dávať pozor na to aby vám nepraskla, mnohokrát sa stane, že ak položíte hrniec alebo niečo trošku silnejšie, doska praskne. Manipulácia s takýmito doskami je jednoduchá, avšak pre starších ľudí to môže byť zo začiatku trošku náročnejšie.

Na čom doma variť
Ohodnoťte příspěvek